Kabbelaar

Terwijl de partner in crime de laatste hand legt aan onze nieuwe video, typ ik nog maar een stukkie weg. Zoals gebruikelijk kan het alle kanten op vanaf hier.

Laat ik dan alvast verklappen dat de video van het nummer 'Maybe' ergens deze week, zo goed als zeker dan hè, online te zien is. En natuurlijk lezen onze trouwe volgers dat als eerste. Bofkonten.

Na vanochtend eerst als Goede Geest, zoals de boekhandeleigenaar mijn zondagse werkzaamheden achter de schermen liefkozend noemt, mijn uurtjes te hebben gemaakt, zijn we aansluitend tweewielend naar het FOAM gegaan. Het fotomuseum aan een van de grachten. Ze hebben daar regelmatig interessante exposities en af en toe pikken we er eentje mee. Vooraf bogen we spontaan nog even af naar Concerto voor een simpel voertje en even snel de bakken met tweedehands cd's en dvd's door. Soms moet je jezelf iets gunnen. Zonder muziek- of filmaanwinsten lieten we de fietsen staan waar ze prima stonden en liepen we door naar het museum. Enigszins laverend tussen de buien en druppels door.

De tentoonstelling waar het ons om ging was wat mij betreft gematigd oké. Al wist ik überhaupt niet heel goed wat ik moest verwachten. Toch was er genoeg uit te halen. Want dat is toch meestal het idee: het inspireren, verwonderen en laten raken. Dat gold ook voor al het andere wat er te zien was. Doen ze altijd goed daar, het wisselt lekker af en je bent uiteindelijk met een uurtje weer helemaal voldaan. Lang zat.

Met de wind en de regen in de rug trapten we ons door de stad terug naar huis. Waar zoals gezegd de video op moment van tikken aan het renderen is. Ofwel: echt bijna klaar. Als beloning zetten we hier in huis een muziekje op en omdat ik nu eenmaal een gewoontedier ben zal ik ook hier weer iets neerkwakken. Laat ik International doen. OMD. Omdat het mij doet denken aan een favoriet nummer van Radiohead en ik net een artikel las waar een ánder nummer van Radiohead wordt genoemd als voorbeeld van hoe we al digitaliserend de weg en het echte contact kwijt aan het raken zijn en we ons ziende blind aan Big Tech hebben overgeleverd, onze levens gedegradeerd tot verkoopbare data.

#waanvandedag