Middelmatigheid

Hopsa in de gloria, gisteren na mijn geschrijf over onder andere de afbeelding op het geschiedenisboek van de puberende telg direct een telefonisch onderhoud gehad met uitgeverij Malmberg. Mijn klacht “wordt uiterst serieus genomen” en ik krijg, als de digitale vaardigheden het toelaten, een bevestigingsmail zodra de klacht in behandeling is genomen door betreffende persoon. Lekker formeel geformuleerd, ja toch niet dan? Liet ik het daarbij? U begrijpt: nee. Ook een mailtje gestuurd naar school. Ik vind namelijk dat ook zij best wat van zich mogen laten horen en op z'n minst een kritische blik moeten hebben. En zo niet, dan kan ik het schooltje er op z'n minst een handje bij wijzen. Ik wacht de ge- en vervolgen in alle ernst af, al verwacht ik er verder niets van.

Overigens in de middag en vroege avond een fijn weerzien gehad met mijn (nou, inmiddels onze) lieve Engelse in Nederland wonende vriendin. Het was alweer drie maanden geleden dat we elkaar voor het laatst zagen en aangezien haar leven nooit enige vorm van voorspelbaarheid kent, kwamen we als vanouds tijd te kort en dat is alleen maar goed. Vervolg in het kwadraat.

Nog meer fan-tas-tisch nieuws, want als we onze Marketeer Rutte mogen geloven gaan we er allemaal op vooruit. Dus hou die bankrekening in de gaten! Behalve als je net niet aan alle voorwaarden, mitsen, maren en tenzijtjes voldoet. Dan kun je gewoon doen alsof er niets aan de hand is en verder je bek houden. Het gaat er, oh opzichtigheid, vooral om de middeninkomens gunstig te stemmen. Dat is namelijk het volk dat je te vriend wilt houden, anders is je partijtje ten dode opgeschreven. Het is de zwijgende meerderheid en zolang je die stroop om de mond blijft smeren krijgen ze 'm niet open en dutten ze dobberend verder, moe van alle gevoerde suikerpraat. Ofwel: middelmaat troef.

Oh Nederland, met uw Bebaarde Koning, Levenloze Tango en Zandvoortse Prins der Racerijen. Opdat uw opgespoten artificiële land als eerste wordt verzwolgen om nooit meer boven te komen drijven en vergetelheid u ten deel valt. Dit land is de personificatie van de marge. Dit land is te hol voor woorden, dit land is om nee tegen te zeggen. Dit land is vervuild water, bezinksel, drab. Amen.

#waanvandedag #nederland #prinsjesdag #middeninkomens