Moeven

Dozen, verf, kassabonnen en een app om toch maar zoveel mogelijk korting bij de doe-het-zelfzaak bij elkaar te schrapen. Verhuizen. Nieuwe buren – tot nu toe allemaal heel aardig – nieuwe geluiden, nieuwe omgeving. En dat net een straat verderop. Toch is het anders, je zou bijna zeggen: een andere wereld. Maar dat gaat een beetje te ver. Een hele wereld. Hoe ver is dat wel niet. En toch hè.

Er is genoeg wat ik hier niet zal missen, in de oude omgeving waarin ik dit typ. En u weet ongetwijfeld dat ik over een poosje vast ook weer heel veel te zeuren heb over wat dan mijn habitat is. Zover is het nog niet. Eerst het afscheid van dagelijks de lucht van baggeroud frituurvet en sigarettenrook. Stationair draaiende auto's voor de deur, de muzak van de buren (een eindeloze trip, semi-new age gepruttel en hemeltergend irritant), het gestommel en geschuifel op onmogelijke tijden van de bovenbuurjongen (verder een aardige vent hoor), het gekef van het buurhondje en vooral de troosteloze overkant zonder ook maar enig groen en het armetierig reepje lucht met daarin alleen overvliegende stinkerds.

Nog een week of vier en dan is het adieu. Tot die tijd valt er nog heel, heel veel te doen. Of zoals ze dan zeggen: je even kwaad maken en het is achter de rug.

Over boosheid gesproken. The Angry Men. De tweede video van MANKES uit de reeks van 44 Next Door. Veel plezier ermee.

#waanvandedag