Mutant

Collega D wist het vanochtend puntig samen te vatten: Poetin is de nieuwe virusmutatie. Tja. De biljartbal met worstenvingertjes probeert nog net voor hij jammerend zijn sterfbed opzoekt zijn langgekoesterde droom waar te maken. Hij wil de tijd terugdraaien naar toen Rusland nog een unie van diverse Raden was.

Ik vraag mij af of snotneus Poetin wel weet dat het blind najagen van dromen – het koste wat het kost over lijken gaan om jouw totaal egocentrische wens in vervulling te laten gaan – dat precies dat een uitwas van het kapitalisme is. Probeer dat dan maar eens te rijmen met je wanstaltige waanbeelden.

Vroeger was alles beter voor Vladimir, kan niet anders. Waarom zou je anders als massamoordenaar de boeken in willen gaan. In plaats van verrassend nieuw leiderschap kiest deze gladiool voor het het meest voorspelbare en oudste gedrocht dat we als mensheid kennen. Landjepik, oorlog. Niet heel gek als je naar die ontzielde kop keek die van de week doodleuk allerlei nonsens de wereld in slingerde. Dat deed hij wel al vaker, maar vooruit, heel soms leek het erop dat Vlaatje wel degelijk een stel hersens had. Helaas. Door alle botoxbehandelingen is waarschijnlijk zijn laatste restje gezond verstand gestold.

Om er nog een laatste woord aan vuil te maken: de oorsprong van Rusland ligt in Kievse Rijk. Ofwel, wat we nu kennen als de hoofdstad van Oekraïne. Toch op z'n minst vreemd dat V.P. te M. dat niet in zijn geschiedenislesje van afgelopen week noemde. Kwam natuurlijk net niet lekker uit met zijn verdraaide wereldbeeld.

Bijna onmogelijk om niet op de proppen te komen met het nummer World War van The Cure. Alleen al vanwege deze passage:

No one’s a winner No one’s a loser Just a dead friend

En toch leek het mij in het kader van enige verlichting beter om af te sluiten met Rasputin. Boney M. Vrij dansen nu het nog kan.

#waanvandedag