Oprispingen

Momenteel heeft het land last van vervelende oprispingen. Ze zitten behoorlijk in de weg. Het is dan ook te hopen dat dit niet doorslaat in een volledig opgeblazen gevoel waarna er nog slechts een rectale ontluchting plaats kan vinden.

Het belangrijkste advies is toch vooral deuren en ramen gesloten te houden, het testosteron-alarm op te schalen en de flatulentie-analyzer binnen handbereik te hebben. Houd armen en benen binnenboord, neem indien fysiek mogelijk een gehurkte positie aan waarbij u met name het hoofd beschermt. Zachtjes wiegen kan enige verlichting bieden. Blijf ondertussen vooral rustig ademen en denk niet teveel aan de hoeveelheid subsidie, bbq-vlees en extra uitstoot die momenteel door de ether dampt. Gewoon doen alsof het allemaal wel meevalt en met een beetje geluk heeft u vanavond slechts een lichte hoofdpijn en een wat branderig gevoel rond de maagstreek. Met andere woorden: u overleeft dit wel, in ieder geval op de korte termijn, wat overigens niets anders is dan een lullige woordspeling op terminaal – de lange termijn.

Al met al is het prima meten met wel honderd maten, komt na ons de zondvloed en slaan we er met z'n allen een gat mee in de ozonlaag. Kortom, stik er maar in.

#boerenprotest #waanvandedag #oprispingen #stikstof