Oude roest lieft niet

U ziet het niet, maar ik zit nu dus op een eeuwenoude laptop te tikken. Of typen, kies maar wat het mooiste is. Het is echt een irritant ding, ook dat. Niet alle letters willen nog heel graag doen wat ik ze vertel te doen en de spatiebalk, zo letterloos als het maar zijn kan, is nog het meest recalcitrant. Tja. Ik doe het er maar even mee, al heb ik geen idee waarom in Godelieves naam. Dit ding heb ik namelijk alweer een poosje in der kast staan en ik heb er destijds eens Linux opgezet. Mint, voor de kenners. Het was ooit een Windows-geval. Ik denk dat de laatste versie Windows98 was. Nou, dan weet je het wel. Dat was hip toen ik nog een ICT-dude was. Dus minimaal duizend jaar geleden, als het niet meer is.

Maar goed, ik dacht, laat ik dat apparaat eens aanzetten, kijken wat het nog doet. Het is hilarisch. Kijk, alles werkt hoor, daar mag ik mezelf best een schouderklopje voor geven, maar dat is dan ook alles. Het toetsenbord heeft dus kuren. En de harde schijf die erin zit moet blijkbaar enorm z'n best doen om de boel nog een beetje in het gareel te houden. De fan trekt het nauwelijks, al dat gezwoeg. Die blaast zichzelf nog uit, strak. Zul je zien. En dat terwijl het echt allemaal niet al te ingewikkeld zou moeten zijn, zeker niet met een relatief lichtgewicht als Linux Mint erop. Trouwens heel lief, want ondertussen installeert het helemaal uit zichzelf de veiligste updates.

Maar ja. Misschien komt het ding nog eens van pas als echt de nood aan de man is. Wat ik overigens een heel gekke uitdrukking vind. Past wel een beetje in de patriarchale tijd waaruit dit rammelbeestje stamt.

Waarom ik u, mijn tere lezertjes, lastig val met dit soort onbenullige tech-prietpraat? Ja, hallo, hoe moet ik dat weten? Ik typ, u leest. Daar kan ik verder helemaal niets aan doen, buiten mijn macht, en dat soort dingen.

Okeej, bij gebrek aan de mogelijkheid tot een streepje op de e en omdat ik nu eens flink alles spaties en andere ontbrekende letters moet zien te vinden en toevoegen opdat uw leesbederf enigszins pleziert, laat ik het hier maar even bij. Adios en tot laters!

#linux #mint #laptop #tech #waanvandag