Prei

Omdat ik een prei had gewonnen, mocht ik op kosten van de organisatie naar de prei-uitrijking. Dat was fijn, want het was een flink eind uit de buurt en het zou mij minstens een overnachting kosten. Dat was dus gelukkig allemaal geen punt. En dan te bedenken dat ik lang niet de enige preiwinnaar was. Het gaf maar aan hoe preizenswaardig deze hele geste was.

In opperbest humeur heb ik de prei in ontvangst genomen. Ondanks dat het niet eens de eerste prei was, maar wel de publieksprei. Eerlijk gezegd hecht ik daar ook veel meer waarde aan. Ik bedoel, zo'n jury zal best deskundig zijn en kent ongetwijfeld niet zomaar iedereen een prei toe, maar als het publiek jou weet te waarderen, dan kun je als vanzelfsprekend rekenen op goedgevulde zalen en fijne schnabbels. Ik prei mijzelf dan ook een bevoorrecht mens.

Wat ik ook erg leuk vond aan het preifestijn, was dat er veel moeite was gedaan om aan elke preicategorie een originele draai te geven. Het gaat nu te ver om alles te benoemen; neem van mij aan dat het iedere prei nog meer cachet gaf.

Na het officiƫle gedeelte van de memorabele avond zijn we met iedereen die op de preilijst stond een lekker ijsje gaan eten en hebben we elkaars prei nog uitvoerig nabesproken. Overbodig te zeggen dat deze preizenswaardige groep die nacht doorging tot in de vroege uurtjes. We hebben onderling afgesproken hierover geen details prei te geven. Aan die code houd ik mij dan ook.

Weer thuis heb ik de prei een prominente plek in huis gegeven en laat ik 'm zien aan iedereen die ook maar een klein beetje interesse toont. Het is ook niet nogal een blikvanger!

Helaas, en dat vind ik oprecht jammer, zat er dit jaar geen mooi geldbedrag vast aan de prei, dus het is nog steeds op de kleintjes letten. Ik koop daarom bij voorkeur zoveel mogelijk afgepreide artikelen. Hopelijk val ik volgend jaar opnieuw in de preien en is er dan wel weer een geldprei te winnen. De ene prei is tenslotte de andere niet!

#waanvandedag