Stimmung II

Stemmingmakerij, stemmingswisselingen, ontstemd, en dan pas je stem kwijt als je gek van het schreeuwen en paniek je stempas kwijt bent. Gelukkig niet hier in huisje Weltevree, maar ik kan me zo voorstellen dat het kan, zo’n situatie. Gedoe hoor.

Ik kon stemmen in de bieb waar ik op woensdag werk, hartstikke handig, dus het was eigenlijk gewoon een topdag. Behalve dan dat de prognose mij niet aanstaat. Veel winst voor Baudet danst op uw graf en zijn sugar-daddy. Ronduit triest. Emigreren is ineens een optie. Ja, GL wint ook, maar dat geflirt met VVD laatst, dat staat mij helemaal niet aan. En van Klaver word ik gewoon niet blij, al zou dat geen rol mogen spelen, ik weet het.

Politiek is een smerig spel. Het gepeupel mag voor de vorm een rood rondje kleuren en dan is dat ook weer achter de rug en kunnen de handjeklappers gewoon weer hun goddelijke gang gaan.

Zie je, amper 130 woorden heb ik nodig om alweer strontchagrijnig te zijn. Maar misschien was ik dat al een beetje toen ik weer eens ouderwets aan klooien was met het terugvouwen van het stembiljet. Chaos. Net als het leven.

#waanvandedag