Tuig

Een gouden combinatie. Slaapverlamming en laag overvliegend tuig. Ik heb het nagekeken (dank aan de site Over Mijn Dak) en tussen vijf uur en half zeven vanochtend waren er minimaal 6 Boeings die lager dan 700 honderd meter over ons dak vlogen richting de Oostbaan – dat geeft een hoop kabaal, dat je denkt: oké, deze stort neer op ons hoofd, jammer. Die aanvliegroute was blijkbaar nodig vanwege de wind. Ik denk dan: vlieg niet, te gevaarlijk. Los van het gezondheidsrisico dat vliegen per definitie is. Ik bedoel, er vliegt een virus rond, maar vlak de veel grotere gezondheidsschade als gevolg van onder andere vliegverkeer op de korte en vooral lange termijn niet uit. Die is extremer dan de zoveelste mutatie en er is geen vaccin tegen. Het is slechts een kwestie van gedragsverandering. (Hoe moeilijk kan het zijn?)

Op zich ook bizar dat er namens mij sowieso automatisch een klacht wordt ingediend door bovengenoemde site. Je stelt in wat je 'acceptabel' vindt en wordt die norm overschreden, dan krijgt Shithole vanzelf mijn persoonlijke klaagmuur op z'n giechel. Niet dat het verder iets uitmaakt of verandert. Het houdt slechts deze opstandeling weer heel even in het gareel. De schijn van zeggenschap. Omdat ik de lulligste niet ben of de indruk wil wekken dat geautomatiseerd klagen voldoende is, heb ik handmatig nog een mail naar de vliegmaffia gestuurd. Die dan vervolgens geheel volgens verwachting algoritmisch antwoordt. Schatjes zijn het.

Ook vrouwlief was wakker geworden van mijn gekerm in verlamde toestand, dus zo lagen wij als otters hand in hand te wachten tot er nog iets kwam dat ons naar het land van slaap en maal dreef. Zowaar, af en toe pikten we nog een prikoogje mee, ondanks dat ik nog een paar keer in staat van paniek weer naar het brekende daglichtoppervlakte spartelde.

De wekker ging, zij stond op en daarna sleurde ik mijzelf het bed uit. Er vloog nog wat over. De dagelijkse bouwwerkzaamheden hier op de hoek zijn sinds zeven uur in volle gang. Timmeren, frezen, boren, zagen, roepen en schreeuwen. Vrachtwagens trillen door de straat en de zon schijnt. Het wordt/is een topdag.

#waanvandedag