Vrije nieuwsgaring

Een beter moment om af te treden kun je niet kiezen: May zegt in mei vaarwel en treedt af in de opvolgende maand. Het is pure poëzie, maar dan hele slechte.

Een ander poëtisch drama is de filevorming op de Mount Everest. Alsof je bij De Efteling op je beurt staat te wachten tot je met een bakkie jezelf misselijk mag draaien. Voordeel van deze wachtrij is dat je al ziek bent voordat je bovenop de top staat. Mijn diepste wens is dat het hoogtepunt van de attractie een vrije val blijkt te zijn.

Over file gesproken: aanstaande dinsdag wordt het interessant op de weg wanneer het OV plat ligt. Dan wordt het aansluiten in de rij der volkeren om van negen tot vijf gezellig kantoortje te spelen met draaiende motor. De waanzin van een economie die ten koste van alles heilig is verklaard. Ik hoop van harte dat het asfalt zal smelten en een sinkhole de boel in één keer opslokt met daarna een vet geoliede boer. De aarde zal beven als nooit tevoren. Nogal Wiebes.

En de Sint zal komend jaar zo goed als zeker bij wijze van ludieke intocht in een zwarte auto en heel hard PIET! schreeuwend op een denkbeeldige menigte inrijden en zijn paardje van de Naald in Apeldoorn plukken. Met gierende banden in één of andere hoek. Koekkoek!

#waanvandedag