Dubio inferno

De blauwbloedige uitkeringstrekkers dachten een code geel wel oranje te kunnen maken. Helaas, volgende keer beter. Flikker een paar borden op de grond, neem er een ouzootje bij en dans als een malle de sirtaki. Maar dan gewoon in het huisje in het bos. Kan ook best gezellig zijn hoor.

Kijk, dat onze royale familie flink inboet aan intellect door al die inteelt is geen verrassing. Dan is het gewoon heel ingewikkeld helder na te denken over voorbeeldfunctie en verbindingswaarde. Net als het geen nieuws is dat de premiejagende Mark gewoon op een herfstzondag zijn zaadloze sorry nog maar eens uit de kast trekt. Waarom ook niet. Het bekt zo lekker. Kom maar door hoor, we krijgen er geen genoeg van.

Ondertussen is voor Jan Lul een privévliegtuig heen en weer gevlogen. Het mag wat kosten allemaal, dat weten we. We betalen er allemaal schaterlachend aan mee. Zowel met munt als met ademnood.

Het is een druppel in een lauw glas water waar een gemiddelde storm niet eens de moeite neemt zich druk te maken. En toch, ik heb mij al zo vaak afgevraagd waarom 7 miljard mensen niet in opstand komen. Hoe kan het dat een handjevol gekken de boel om zeep helpt en dat het wordt toegestaan.

Maar hé, de zon schijnt, buiten is het lekker fris, blad valt knisperend op de grond en de lucht is blauw. Er vliegt hier elke ochtend een koolmeesje voor het raam langs, gaat dan op de rand van ons balkon zitten en fluit. Kijkt naar binnen, ziet wat beweging, wacht nog heel even af en kiest dan voor een onnavolgbare tocht naar de dakrand hier tegenover. Om daarna de hele riedel nog eens te herhalen. In zulke eenvoud zit alle waarde. De hele zooi gaat toch met een rotvaart naar de hel, dus laat ik hier dan maar mijn plezier uit halen.

Of nou, misschien wil ik alleen nog even kwijt dat wat mij betreft al die treurniswekkende kerkgangers direct om mogen vallen in hun groep van minstens 200 gelijkgestemden. Vrij naar Koot en Bie: dat zij zeven maal zeventig maal door een brandend braambos mogen kruipen. En nog veel erger joh. God zal minzaam knikkebollen en inzien dat het goed is. Die hele schepping is een grote vergissing. Weg ermee.

Ah, kijk, daar is het koolmeesje weer.

#waanvandedag #oranje #code #inferno #dubio #god #premier #100DaysToOffload