Feestgedruis

Je zal op deze stralend frisse dag maar de 75 aantikken. Nou, mijn moedertje doet dat dus. Alsof het niets is. Iemand die bij voorkeur haar dag bescheiden viert en dit jaar dus verzekerd is van een chill dagje met manlief (ook bijna 75). En dat in een jaar dat ze ook nog eens 55 jaar samen zullen zijn. Helaas wordt dat partijtje tegen het plan in ook een intiem feestje. Het is niet anders en de felicitaties zullen er ondanks alles volop zijn. Terecht.

En verder? De nieuwe maatregelen liegen er niet om. Met zojuist nog de extra winkelvoorschriften van een maximaal aantal bezoekers tegelijk en een verplicht winkelwagentje. Heb ik mazzel dat ik een winkelkarretjesmuntjesverzamelaar ben en er altijd wel eentje achter mijn oor heb zitten. Ik ben benieuwd straks. Want zoals iedere dag wil ik mijn rondje geschepte lucht combineren met een paar boodschappen. Tegen beter weten in, maar met een beetje geluk vallen er geen mensen om en zijn er geen overbodige idioten.

Ondertussen dobberen we rond in deze gekke periode en zien we wel waar de stroming ons naartoe leidt. Zwemvestjes aan en snorkel bij de hand voor de broodnodige onderduik. Het schijnt daar tussen het zwerfplastic door mooi en rustig te zijn.

#corona #winkels #maatregelen #duiken #pantarhei #waanvandedag